Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzés

A Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzésre jelentkezni nem lehet, a képzés kifutott. Utolsó jelentkezés 2012 szeptemberében volt.

A képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzést nappali és levelező tagozaton a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének Egészségtudományi Tanszéke irányítja, a klinikai modulok és szakmai tárgyak oktatását folytatja, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Radiológiai Osztálya pedig  a szakképzés speciális klinikai és gyakorlati oktatásáért felelős. A computertomográfia, mágneses rezonancia, és mammográfiás vizsgálatokkal kapcsolatos gyakorlatok lebonyolítása a győri Nemzetközi Egészségügyi Központban történik.

A felsőfokú szakképesítés alkalmassá teszi a jelöltet: röntgendiagnosztikai munkahelyen, önálló képi dokumentáció elkészítésére, orvossal történő  önálló konzultációra az adatbázis kivitelezésére és kezelésére. Computertomográfiás, mágneses rezonanciás, angiográfiás munkahelyen az egyes vizsgálati protokollok önálló elvégzésére a vizsgálat feldolgozásának az adatbázis kezelésének elvégzésére, az intervenciós angiográfiás vizsgálóban a műtői munka speciális ellátására, és a vizsgálati programok képi dokumentációk elkészítésére és archiválására.

A képzés 6 szemeszterből áll és ezt követően az érvényes abszolutórium birtokában  szakmai, elméleti, gyakorlati vizsgával zárul. A vizsga tételeket az Egészségügyi Minisztérium határozza meg.

Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens menü

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika keres

Egészségtudományi Tanszék Eseménynaptára

Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) 2019. április 16. - 2019. április 19.
Munkaszüneti nap (Nagypéntek) 2019. április 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. április 26. 13:30 - 2019. április 27. 19:30
Villa Tolnay borvacsora 2019. április 26. 18:00 - 23:55