Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzés

A Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzésre jelentkezni nem lehet, a képzés kifutott. Utolsó jelentkezés 2012 szeptemberében volt.

A képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképzést nappali és levelező tagozaton a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének Egészségtudományi Tanszéke irányítja, a klinikai modulok és szakmai tárgyak oktatását folytatja, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Radiológiai Osztálya pedig  a szakképzés speciális klinikai és gyakorlati oktatásáért felelős. A computertomográfia, mágneses rezonancia, és mammográfiás vizsgálatokkal kapcsolatos gyakorlatok lebonyolítása a győri Nemzetközi Egészségügyi Központban történik.

A felsőfokú szakképesítés alkalmassá teszi a jelöltet: röntgendiagnosztikai munkahelyen, önálló képi dokumentáció elkészítésére, orvossal történő  önálló konzultációra az adatbázis kivitelezésére és kezelésére. Computertomográfiás, mágneses rezonanciás, angiográfiás munkahelyen az egyes vizsgálati protokollok önálló elvégzésére a vizsgálat feldolgozásának az adatbázis kezelésének elvégzésére, az intervenciós angiográfiás vizsgálóban a műtői munka speciális ellátására, és a vizsgálati programok képi dokumentációk elkészítésére és archiválására.

A képzés 6 szemeszterből áll és ezt követően az érvényes abszolutórium birtokában  szakmai, elméleti, gyakorlati vizsgával zárul. A vizsga tételeket az Egészségügyi Minisztérium határozza meg.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika keres

Egészségtudományi Tanszék Eseménynaptára

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) 2017. július 23. - 2017. július 30.
Nyári ügyeleti rend 2017. július 27. 00:00 - 2017. augusztus 20. 23:00
Munkaszüneti nap 2017. augusztus 20. 00:00 - 23:55
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2017. augusztus 23. 06:00 - 2017. szeptember 2. 23:00