Elmélet és gyakorlat kéz a kézben jár...

Elmélet és gyakorlat kéz a kézben jár, Thermal Hotel***Superior Mosonmagyaróvár, Lipóti Termál- és Élményfürdő &Camping****, 2019. október

A Thermal Hotel***Superior Mosonmagyaróvár, valamint a Lipóti Termál- és Élményfürdő &Camping**** működésének műhelytitkaival ismerkedtek meg a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Egészségturizmus elmélete II. (Dr. Printz-Markó Erzsébet, egyetemi adjunktus) című kurzus keretén belül 2019 októberében.

Szakmai programunk első állomása a mosonmagyaróvári Thermal Hotel***Superior volt. A 46 felújított kétágyas Superior szobával, valamint az 1 apartmannal rendelkező szálloda mindennapjaiba Simon Barbara értékesítési asszisztens vezette be a résztvevőket. A szálloda üzemeltetésén, és a napi rutinmunkákon túl megismerhettük a háttérterületek rejtelmeit, a szállodai munka szépségét és kihívásait.

A szakmai tanulmányút második helyszíne Győr-Moson-Sopron megye egyik legpatinásabb, szomszédos országok által is közkedvelt termálfürdője volt. A lipóti fürdő csodálatos természeti környezetben, 10 hektáron helyezkedik el. Hévize 2200 méter mélyről tör fel, 65 Celsius fokos, 2004-ben kapta meg a gyógyvízminősítést. A létesítménybe évente visszatérünk szakmai gyakorlati tapasztalatok megismerésének céljából. Gaál-Pannonhalmi Petra, a fürdő vezetője, mindig nagy szeretettel fogadja hallgatóinkat, és osztja meg velük több éves szakmai tapasztalatait. A helyszínbejárást ez alkalommal egy felemelő kerekasztal beszélgetés követett. A szakember nem számolta az időt és energiát, teljes odaadással szolgálta a diákokat. Korszerű, gyakorlati tudást közvetített, mely által átérezhette minden hallgató, hogy az elmélet és a gyakorlat kéz a kézben jár, és bíztatta őket, hogy bátran merjék vállalni a kihívásokat. A hallgatóság fellelkesülve bombázta kérdésekkel, annál is inkább, mert már több hallgatónk dolgozta fel szakdolgozatában a fürdőt, illetve nyári időszakban dolgozhatott a létesítményben. Hálásak vagyunk megtisztelő figyelméért és szeretetéért, melyben részesített bennünket. Köszönjük, hogy, mi is megtapasztalhattuk a gyakorlatban a víz gyógyító erejét.

Élménydús szakmai nap, Mosonmagyaróvár Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda, 2019. október

A mosonmagyaróvári Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda múltjával, jelenével, jövőjével ismerkedtek meg a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Egészségturisztikai termékfejlesztés című kurzus keretén belül 2019 októberében.

Husz Szilvia, a fürdő értékesítési vezetője, gyakorlatias betekintést adott az üzemeltetés mindennapjaiba. Smukné Radek Bernadett, a gyógyászati részleg vezetője, a gyógykezelések során használt eszközöket mutatta be. Ezt követően a fürdőhöz tartozó két szálloda megtekintésére került sor (Aqua Hotel Termál, Aquasol Resort Mosonmagyaróvár). A pincétől a padlásig terjedő helyszínbejárás kedvenc állomásai a fürdő gépháza és a gyógyászati részleg voltak. A hallgatók érdeklődését felkeltették a fürdő területén zajló nagyvolumenű fejlesztések, kíváncsian várják megvalósulásukat és tervezik, hogy a 2020-as tavaszi félévben oktatójukkal, Dr. Printz-Markó Erzsébet egyetemi adjunktussal, a Wellness programok című kurzus részeként újból felkeresik a fürdőkomplexumot.

A szakmai tanulmányút legnagyobb hozadéka, hogy a hallgatók a képzés során elsajátított elméleti tudásukat gyakorlati ismeretekkel bővítették. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy reális képet kapjanak arról, hogy milyen feladatok és eszközök tartoznak a turisztikai létesítmények üzemeltetéshez, továbbá segíti a gyakorlatban felmerülő kihívások átláthatóságát, valamint eligazodni abban is, hogy ki mely területet választja jövőbeni élethivatásának. A szakmai nap bebizonyította, hogy szükség van az ilyen jellegű gyakorlati tapasztalatszerzésre és kapcsolatépítésre.

Hálás köszönet a Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda vezetőségének, hogy lehetőséget biztosítottak a szakmai nap megvalósításához. Külön köszönet Husz Szilviának és Smukné Radek Bernadettnek, hogy minőségi idejükkel, és a mindenre kiterjedő szakmai tájékoztatásukkal megtisztelték a Széchényi István Egyetem hallgatóit.


Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika keres

Egészségtudományi Tanszék Eseménynaptára

Elektronikus ZH nap 2020. október 21.
Szenátusi Ülés 2020. október 26. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. október 30.
Magyar Tudomány Ünnepe 2020. november 3.